top of page
x _MG_3783-600.jpg
_MG_3396-600.jpg

Het koor

Kamerkoor NEXT werd in 2015 opgericht door oud-leden van de Utrechtse Studenten Cantorij. Samen met dirigent Fokko Oldenhuis startten zij een kamerkoor voor zangers die de studentenkoren ontgroeid zijn. 

Het koor bestaat uit circa 32 jonge, ambitieuze zangers tussen de 25 en 45 jaar. Wekelijks repeteren we aan uitdagende programma’s met uiteenlopende klassieke koormuziek. We werken hiervoor graag samen met professionele musici en hedendaagse componisten, maar ook andere kunstbeoefenaars, zoals dansers en schrijvers. Zo proberen we met elk concert het publiek weer te verrassen en op een nieuwe manier naar de muziek te laten luisteren. 

Zo werkten we in 2016 samen met schrijver Jan Terlouw in het project ‘Songs of Innocence’ en hebben we bekende werken van Bach en Sweelinck op een verfrissende wijze ten gehore gebracht in ‘Immortal Bach’. Ook zongen we verschillende wereldpremières tijdens het Festival Nieuwe Muziek in de Nicolaïkerk met het project ‘Vibrating’. 

We waren meerdere malen te horen in de concertserie in de Utrechtse Pieterskerk en zijn te gast geweest bij Podium Witteman en Radio 4 (Spiegelzaal). In 2019 namen we deel aan een internationaal korenfestival in Kroatië. In 2022 werkten we samen met dansersduo Youri & Marie en brachten we een muzikale hommage aan de stad Utrecht, als onderdeel van de viering van Utrecht 900.

Naast dat we graag op hoog niveau muziek maken, staat natuurlijk ook het plezier in samen zingen centraal. De koorleden zijn op verschillende manieren betrokken bij NEXT en zorgen samen voor het reilen en zeilen van het koor. Ook wordt er graag samen geborreld, worden er soms sociale activiteiten georganiseerd en gaan we eens in de paar jaar op tournee. 
 

De dirigent

Fokko Oldenhuis

Fokko Oldenhuis studeerde aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.


Fokko is één van de oprichters van Kamerkoor NEXT. Daarnaast is hij dirigent van de Utrechtse Studenten Cantorij, het Slotkoor en Neon, het koor voor de nieuwste muziek. Op het Conservatorium van Utrecht is Fokko docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. Verder is hij artistiek adviseur van de Stichting Culturele Evenementen van de Nicolaïkerk in Utrecht en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Fokko-actie-1.jpg

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang ongeveer 6x per jaar een update over Kamerkoor NEXT.

bottom of page