top of page
Verdi's Quattro pezzi sacri met het Nederlands Philharmonisch Orkest
Verdi's Quattro pezzi sacri met het Nederlands Philharmonisch Orkest

za 25 nov

|

Het Concertgebouw, Amsterdam

Verdi's Quattro pezzi sacri met het Nederlands Philharmonisch Orkest

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

25 nov 2023, 20:15 – 22:00

Het Concertgebouw, Amsterdam

Over het evenement

Kamerkoor NEXT slaat de handen ineen met het VU-Kamerkoor en Vocaal Ensemble MUSA in een meeslepende uitvoering van Verdi's Quattro pezzi sacri met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti. Tijdens het concert klinkt het het romantische symfonische gedicht Verklärte Nacht van Schönberg, waarna orkest en het speciaal samengestelde projectkoor uitpakken met het prachtige Quattro pezzi sacri van Verdi.

Quattro pezzi sacri van Verdi 

Verdi was rond de tachtig toen hij zijn Quattro pezzi sacri componeerde. Vier religieuze werken, van het intieme Laudi alla Vergine Maria voor vrouwenkoor tot het theatrale Te Deum voor dubbelkoor en groot orkest, waarin de componist bewijst dat zijn talent veel verder reikt dan opera alleen. Een prachtige gelegenheid voor het vaste orkest van De Nationale opera en een speciaal samengesteld projectkoor, bestaande uit het VU-Kamerkoor, Kamerkoor NEXT en Vocaal Ensemble Musa, om samen in de concertzaal te schitteren.

Lorenzo Viotti dirigeert Verklärte Nacht 

Chef-dirigent Lorenzo Viotti leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een van de meest romantische composities ooit geschreven. Nog maar 25 jaar oud was Arnold Schönberg toen hij zijn Verklärte Nacht in Wenen schreef. In die jaren een stad waar de meest uiteenlopende muziekstijlen klonken: van Mahler en Wagner tot Brahms en Johann Strauss. Schönberg nam het allemaal in zich op en componeerdee een uiterst sensueel lijnenspel voor strijkers. Hij liet zich inspireren door het gelijknamige erotische gedicht van Dehmel, dat tijdens dit concert wordt voorgedragen door Gouden Kalf-winnaar Reinout Scholten van Aschat.

Deel dit evenement

bottom of page