top of page
Songs of Innocence met Jan Terlouw | Ede
Songs of Innocence met Jan Terlouw | Ede

vr 23 dec

|

Akoesticum, Ede

Songs of Innocence met Jan Terlouw | Ede

Kamerkoor NEXT presenteert samen met Jan Terlouw een bijzonder kerstprogramma: een reis op zoek naar een universele betekenis van het kerstfeest. Een moment van hoop en verwachting, van wedergeboorte in onschuld.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

23 dec 2016, 20:15

Akoesticum, Ede, Nieuwe Kazernelaan 2D42, 6711 JC Ede, Nederland

Over het evenement

Kamerkoor NEXT presenteert een bijzonder kerstprogramma: een reis op zoek naar een universele betekenis van het kerstfeest. Een moment van hoop en verwachting, van wedergeboorte in onschuld. Los van geloof of gezindte, maar met respect voor de traditie waar het feest in staat, creëert NEXT een voorstelling waar de bezieling van de oorspronkelijke kerstgedachte in doorklinkt. De opzet van het programma is gebaseerd op het bekende Festival of Nine Lessons and Carols, zoals dat op vele plaatsen in Engeland jaarlijks wordt gevierd. De ‘Lessons’ bestaan echter niet uit bijbelteksten, maar uit een nieuw kerstverhaal dat schrijver, oud-minister en fysicus Jan Terlouw speciaal voor deze gelegenheid schrijft en tijdens de concerten zelf voordraagt.

De muziekkeuze is tot stand gekomen in nauwe afstemming met Jan Terlouw. Er is gezocht naar een perfecte aansluiting op zijn nieuwe kerstverhaal zodat een levendige, krachtige en tastbare kerstboodschap wordt gegeven. De ‘Carols’ in het programma zijn daarom zowel traditionele stukken die iedereen met kerst associeert, als minder voor de hand liggende werken. Regisseur Bram van Oers ontwerpt een staging en zorgt hiermee voor een perfecte wisselwerking tussen de positie van de uitvoerders in de ruimte en de klankbeleving van het publiek. Deze creatieve formule en multidisciplinaire werkwijze zorgen ervoor dat het eeuwenoude feest actueel en voor iedereen toegankelijk is.

Uitvoerenden

Kamerkoor NEXT, onder leiding van Fokko Oldenhuis (dirigent)

Jan Terlouw

Bram van Oers (regisseur)

Programma

Michael Praetorius Es ist ein ros entsprungen

Jan Sandstrøm Es ist ein ros entsprungen

Thomas Tallis Why fum’th in fight

John Tavener The Lamb

Josquin des Prez Praeter rerum seriem

Giuseppe Sarti Now the powers of heaven

Eric Whitacre Lux aurumque

Benjamin Britten Chorale after an old French carol

Trad. (arr. Robert Lucas Pearsall) In dulci jubilo

Deel dit evenement

bottom of page