top of page
Llanto de la guitarra
Llanto de la guitarra

vr 23 jun

|

St. Vitus a/h Melkpad

Llanto de la guitarra

Kamerkoor NEXT verkent samen met gitarist Stefan Gerritsen uitdagende hedendaagse muziek waarin de veelzijdige kracht van de stem samensmelt met de uitroepen van de gitaar.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

23 jun 2023, 20:15 – 22:00

St. Vitus a/h Melkpad, Melkpad 14, 1217 KC Hilversum, Nederland

Over het evenement

LET OP: er zijn twee Vituskerken in Hilversum. Dit concert vindt plaats in de Oud-Katholieke Parochie op Melkpad 14, Hilversum. 

Kamerkoor NEXT verkent samen met gitarist Stefan Gerritsen uitdagende hedendaagse muziek waarin de veelzijdige kracht van de stem samensmelt met de uitroepen van de gitaar.

Programma: werken voor koor en gitaar van Villa-Lobos, Nobre, Vasks, Micháns, Dykstra, Van Woudenberg, Ešenvalds, Brouwers en een wereldpremière van Diederik van der Laag

Kamerkoor NEXT verkent in Llanto de la guitarra (‘cries of the guitar’) samen met de veelzijdige gitarist Stefan Gerritsen bijzondere composities voor koor en gitaar. Onder leiding van Fokko Oldenhuis smelten stem en snaar samen in een programma dat is gestoeld op hedendaagse composities voor koor en gitaar van veelal Nederlandse componisten, sommige maar zelden uitgevoerd. Het samenspel van koor, akoestische en elektrische gitaar staat garant voor prachtige klanken en boeiende verhalen.

Voor dit programma selecteerde Kamerkoor NEXT samen met Stefan Gerritsen muziek die de mogelijkheden van koor en gitaar maximaal benut en zowel zangers als gitaar laat schitteren. Zo verklankt Lowell Dykstra de mysterieuze aantrekkingskracht van de gitaar in La guitarra en klinken in Yanomani van Marlos Nobre de uitroepen van een inheemse Braziliaanse stam na de dood van zijn sjamaan. Rijndert van Woudenberg schreef een compositie voor koor, gitaar en wijnglazen, en in Vasks indrukwekkende Piedzimsana bezingt het koor de geboorte van de zon. Diederik van der Laag schrijft voor Kamerkoor NEXT een nieuw opdrachtwerk voor koor en gitaar.

Over Stefan Gerritsen

“Een grandioze gitarist”, schreef de Volkskrant in 2016. Stefan Gerritsen is een veelzijdige klassieke gitarist met een repertoire dat zich uitstrekt van oude muziek tot de nieuwste composities, niet zelden aan hem opgedragen. Daarnaast schuwt hij het avontuur niet en initieert hij nieuwe projecten om het repertoire voor de klassieke gitaar uit te breiden, niet alleen voor solo gitaar, maar ook voor bijzondere combinaties, zoals gitaar en vocaal ensemble.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het VSB Fonds, Carel Nengerman Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds en de gemeente Utrecht.

Tickets

 • Concertkaart

  Van € 12,50 tot € 22,50
  Verkoop geëindigd op
  • € 22,50
  • € 18,50
  • € 12,50

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page