top of page
Kanon Pokajanen met live video art | Haarlem
Kanon Pokajanen met live video art | Haarlem

za 22 jun

|

Oosterkerk PKN

Kanon Pokajanen met live video art | Haarlem

Arvo Pärts indrukwekkende boetepsalmen met live videokunst door Carolien Teunisse

Tijd en locatie

2 andere datums

22 jun 2024, 20:30

Oosterkerk PKN, Zomerkade 165, 2032 WC Haarlem, Netherlands

Over het evenement

Anno 2024 lijkt zoveel beweging in de wereld om ons heen te zijn dat een zeldzaam moment van verstilling een welkome afwisseling is. Met Arvo Pärts monumentale Kanon Pokajanen verkent Kamerkoor NEXT samen met visual media artist Carolien Teunisse een 21e-eeuwse zoektocht naar bezinning in een concert voor a-capellakoor en live videokunst.

De in beginsel diepreligieuze Kanon Pokajanen is een klinkend voorbeeld van de universele aantrekkingskracht van Arvo Pärt voor iedereen die zoekt naar een moment van reflectie en bezinning. Van grootse uitroepen tot intieme smeekbeden: de Kanon raakt aan dat wat ons mens maakt. Vertwijfeling, boetedoening en zingeving komen langs in dit imposante werk waarin galmende klokken en verfijnde belletjes elkaar afwisselen in lange, trage bewegingen. De verstillende kracht die uitgaat van deze boetepsalmen van Pärt, die hij baseerde op 9e-eeuwse teksten uit de orthodoxe traditie, is een bijna meditatieve ervaring van ruim anderhalf uur die het publiek nog lang zal bijblijven.

De Utrechtse visual media artist Carolien Teunisse breidt dit muzikale ritueel uit met live videokunst en laat koor, klank en beeld samengaan in projecties die reageren op de muziek en het publiek meenemen in een nieuwe ervaring van de Kanon Pokajanen. Teunisse werkte met haar videokunst eerder al samen met onder andere het Radio Filharmonisch Orkest en het New European Ensemble om muziek van een nieuwe dimensie te voorzien.

Zoek bezinning, laat je meeslepen in de religieuze overtuiging en zoektocht naar verlossing van Arvo Pärt, of laat je simpelweg meevoeren op de verstilde klanken van de muziek.

Tickets

  • Concerttoegang

    Van € 14,00 tot € 28,00
    • € 28,00
    • € 25,00
    • € 14,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page