Seizoen 2016-17

Najaar 2016: Tweeluik – Songs of Experience en Songs of Innocence

November – December 2016 + Februari 2017

In het najaar van 2016 presenteert NEXT een Tweeluik: ‘Songs of Experience’ en ‘Songs of Innocence’, twee unieke maar thematisch samenhangende programma’s waarin muziek en gesproken tekst elkaar afwisselen. De twee programma’s vormen een contrast met elkaar. De tragiek van de mens tegenover de onschuld van het kind. De aanwezigheid van de dood en het begin van nieuw leven.

Centraal in het eerste programma van het Tweeluik staat het Requiem van Herbert Howells, dat hij schreef naar aanleiding van de dood van zijn negen jaar oude zoontje; de Carols of Death van William Shuman; en de Three short Elegies van Finzi. Rake teksten, geschreven in het besef van de voortdurende nabijheid van de dood.

In het tweede programma staat een nieuw kerstverhaal van schrijver, oud-minister en fysicus Jan Terlouw centraal. Hij zal dit speciaal voor deze gelegenheid schrijven en ook zelf komen voordragen. De thema’s uit het Tweeluik spelen hier natuurlijk een belangrijke rol in: de onschuld van het kind, het licht en het leven. De muzikale invulling zal op unieke wijze ontstaan, in concrete samenspraak met de schrijver aan de hand van thematiek, verhaallijn en wederzijdse inspiratie.

Sleutelstukken die de verbinding tussen beide programma’s vormen, zijn The Tyger en The Lamb van John Tavener, op poëzie van William Blake. Thematisch komen in deze werken vergankelijkheid en wedergeboorte aan bod.

Interesse? Meld je aan!
Inschrijfformulier Kamerkoor NEXT

 

Juni 2017: Claudio Monteverdi – Vespro della Beata Vergine

In juni 2017 voert Kamerkoor NEXT de Mariavespers van Claudio Monteverdi uit, in samenwerking met het professionele ensemble The Northern Consort.

Met Historically Informed Performance als uitgangspunt, een unieke orkestratie, workshop door een Monteverdi-specialist en alle solopartijen bezet vanuit het koor, biedt Kamerkoor NEXT amateurzangers de mogelijkheid te excelleren met deze fantastische muziek. Een afsluitend concert op historische locatie in Italië maakt dit programma tot een hoogtepunt in het nog prille bestaan van NEXT.