Koor

Kamerkoor NEXT is één van de nieuwste kamerkoren in Utrecht, onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis. NEXT is in september 2015 opgericht speciaal voor jonge, ambitieuze en ervaren zangers (25 t/m 40 jaar) die de studentenkoren zijn ontgroeid en wekelijks met een vaste groep muziek willen maken.

De meeste zangers stromen door vanuit de Utrechtse Studenten Cantorij of het Nederlands Studenten Kamerkoor. Velen zijn actief (geweest) in ensembles als Meesters & Gezellen, MUSA, Attacca Ensemble, The Gents en NEON, en/of hebben door middel van vooropleidingen op conservatoria of privé zanglessen kunnen proeven aan een (semi-) professioneel niveau.

Tussen de vele (kamer)koren en vocaal ensembles die Utrecht rijk is, wil kamerkoor NEXT zich onderscheiden met een frisse en ambitieuze programmering rondom drie hoofdthema’s: a capella uitvoeringen, samenwerking met andere kunstdisciplines en het op vernieuwende wijze uitvoeren van oude muziek en/of grotere werken.

De programma’s zijn uitdagend voor de zangers, maar naast een hoog muzikaal niveau staat ook plezier in het samen musiceren hoog in het vaandel. De duidelijke muzikale visie en efficiënte aanpak van dirigent Fokko Oldenhuis waarborgen dit.

Inmiddels is Kamerkoor NEXT meerdere malen te horen geweest in de concertserie in de Utrechtse Pieterskerk, tijdens het Festival Nieuwe Muziek en is te gast geweest bij Podium Witteman en Radio 4 (Spiegelzaal). In 2016 en 2017 gaf het koor internationale concerten op tournees in Italië. In juni 2019 zong NEXT tijdens het internationaal korenfestival Sing (in) Split! in Kroatië.

Wil je meezingen? Kijk dan bij Zing mee.

Kom kijken en luisteren naar een van onze komende concerten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Steun ons en word vriend.