Dirigent

Fotos Fokko Oldenhuis 015

Fokko Oldenhuis studeerde aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Fokko is één van de oprichters van Kamerkoor NEXT. Daarnaast is hij dirigent van het Hollands Vocaal Ensemble Amsterdam, de Utrechtse Studenten Cantorij, het Attacca Ensemble, het Slotkoor, het kamerkoor D’Allure en Neon, het koor voor de nieuwste muziek. Hij gaf met zijn koren concerten in België, Duitsland, Engeland, Polen, Frankrijk, Brazilië en Italië.

Op het Conservatorium van Utrecht is Fokko docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus. Verder is hij artistiek adviseur van de Stichting Culturele Evenementen van de Nicolaïkerk in Utrecht en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Fokko werkt samen met de compositieafdelingen van de Conservatoria in Amsterdam, Hilversum en Utrecht waar hij gastcolleges geeft aan studenten compositie die nieuwe composities voor koor willen schrijven. Het komende jaar werkt hij samen met de componisten Gerard Beljon, Lowell Dykstra, Daan Manneke, Guillermo Lago, Jan Welmers, Ad Wammes, Christiaan Richter en vele jonge, beginnende componisten. In 2016 brengt hij weer tientallen nieuwe koorcomposities in première die (mede) op zijn initiatief zijn geschreven.

Voor meer informatie, kijk op www.fokkooldenhuis.nl.