Welkom bij Kamerkoor NEXT

Op 1 oktober kunt u Kamerkoor NEXT en het Finse kamerkoor Addictio live horen!

Oktober staat bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS) in het teken van koormuziek! Zaterdag 1 oktober trappen we dat af met een Dubbelconcert van het Utrechtse Kamerkoor NEXT o.l.v. Fokko Oldenhuis en het Finse Kamerkoor Addictio o.l.v. Riku Laurikka. 

Het concert is de eerste ontmoeting van de koren, nadat een koorlid van NEXT terug verhuisde naar Finland en daar bij zijn nieuwe koor de aanzet gaf voor deze samenwerking. NEXT en Addictio zijn een match made in heaven: beide groepen bestaan uit jonge, ambitieuze zangers die een experiment niet uit de weg gaan. 

NEXT geeft in dit concert een preview van de komende concertreeks, die in het kader staat van Utrecht 900. Naast stukken uit het eigen repertoire zingen NEXT en Addictio gezamenlijk werken van Bruckner en Kostiainen.

CONCERT

  • Zaterdag 1 oktober, 19:30 in Utrecht – De Utrechtse Muziekschool (DUMS)

Toegangsprijs:

Gratis, echter reserveren via De Utrechtse Muziekschool (DUMS) is verplicht. Daarnaast zal er een collecte gehouden worden na afloop van het concert om te kosten te dekken. Hierbij kan met pin als contant betaald worden.

KAMERKOOR ADDICTIO

Addictio is een kamerkoor dat gevestigd is in Helsinki. Het is in het najaar van 2005 opgericht door haar eigen zangers. Addictio wordt gedirigeerd door de jonge en profesisionele koordirigent Riku Laurikka.

Addictio beschikt over de zeldzame combinatie van hoge artistieke standaarden en een frisse, vrolijke uitvoering. Het koor heeft meerdere concerten gegeven met een veelzijdig repertoire, variërend van hedendaagse muziek tot meesterwerken uit de renaissance en muziektheater voor kinderen. Het doel van Addictio is om iedereen die van muziek houd een kans te bieden om hun passie uit te leven, muziek van hoge kwaliteit te spelen, nieuwe dingen te leren – maar ook om plezier te hebben. Omdat muziek en kunst zijn gemaakt om emotie over te brengen en betekenisvolle ervaringen te bieden voor zowel performers als publiek, wil Addictio het hart van de luisteraar raken.